dilluns, 17 de gener del 2011

ACTIVITAT 1

Aquest és el bloc que utilitzaré per a aquest curs sobre "La llengua i les TIC". De moment li he posat aquest títol, encara que no sigui gaire original, perquè per a mi i més avui dia, la llengua és l'eix vertebrador de tot el que ens envolta i el que ens possibilita poder ser competent en qualsevol activitat. Si hom domina les habilitats lingüístiques no té cap problema per moure's pel món, imprescindible en l'actualitat.
Com ens pot ajudar un bloc o les TIC a l'àrea de llengua precisament per poder arribar a ser competent lingüísticament? Si les TIC estan a l'ordre del dia i ocupen la majoria de les hores d'esbarjo de la gent jove és evident que ho hem d'aprofitar per aconseguir aquesta competència. El quadern i el paper no s'han de deixar d'utilitzar però ara tenim un suport nou i la nostra obligació, com a educadors i ensenyants del segle XXI, és adaptar-nos als canvis socials i no a l'enrevés. I la veritat jo, com a professora de llengua, estic encantada quan veig que un alumne meu ha participat en una pàgina que tenim com a grup amb google docs o al bloc de la revista digital del Centre. I a més, pas molt de gust de comentar-ho, més que si he de corregir deu redaccions escrites.
Per tant, com a professors de llengua no podem obviar aquesta nova eina que se'ns ofereix i hauríem d'estar obligats a utilitzar-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada